Notícies

El president del CNV participa en un debat a Canal Blau TV sobre el Port de Vilanova

20 de novembre de 2020 Activitats en el club

El president del Club Nàutic Vilanova, Jaume Ballbé ha participat ahir en el programa Debat a bat de Canal Blau TV dedicat al Port de Vilanova. El programa s'inclou dins de les accions del Pla Estratègic d'Activitat Econòmica del Garraf, que per encàrrec del Pacte per l'Ocupació del Garraf i coordinat per l'Agència NODE Garraf, farà la redacció del document estratègic. Aquest darrer trimestre de l'any es dedica a promoure la participació d'experts, professionals i coneixedors de diferents aspectes que es consideren clau, sempre en relació amb l'entorn comarcal.

La sessió dedicada al Port de Vilanova va comptar també amb l'assistència del patró major de la Confraria de Pescadors, Jaume Carnicer, el director de Vilanova Grand Marina, Ruben Fernández. Cadascú dels representants de cada sector del Port van fer una breu explicació de cada activitat i les claus estratègiques de futur. Quant a la pesca, Jaume Carnicer va explicar que enguany a causa de la crisi de la Covid19 s'ha produit una reducció d'un 20% en la facturació, malgrat l'augment de captures en peix blau que ha doblat la de l'any passat, fet que ha fet baixar el preu de venda. El principal problema és la disminució de la flota pesquera que actualment se situa en 50 embarcacions, quan fa cinc anys era de 70 barques.

Ruben Fernández, per Vilanova Grand Marina, va explicar que la crisi al contrari d'impactar-los va enganxar el confinament amb la dàrsena plena de vaixells. Aquesta empresa es dedica a la marina d'hivernació i a la varada de grans eslores. En aquest darrer aspecte, Fernández va destacar la inversió que ha fet l'empresa gràcies a l'ampliació de capital de Pendennis que ha adquirit una grua de 620 tones i està adequant tota la zona del varador. Vilanova s'ha distingit com una bona base per aquests megaiots que al Mediterrani no troben gaires llocs on hivernar i fer el manteniment anual.

Jaume Ballbé, per part del Club Nàutic Vilanova, va destacar que ja s'han realitzat tres quartes parts de les inversions previstes amb la renovació de la concessió, de les quals destaca la remodelació de l'edifici social. En quant, a l'impacte de la Covid19, Ballbé va explicar que s'havia notat amb els projectes de Vela Escolar, no tant als programes d'estiu perquè malgrat no haver realitzat el Casal de Mar el Campus Nàutic i els cursos formatius ha tingut els millors registres de la història de l'entitat. L'efecte crida del nou restaurant ha portat nous usuaris d'amarraments al Club, fet que ha compensat en part, la disminució del transeünt estranger degut a la reducció de la mobilitat per la Covid19. Quant a accions de futur, el president va destacar l'obertura de l'edifici a la ciutat, com a seu d'esdeveniments i activitats per a usuaris externs al club.

Quant a accions globals que el Port de Vilanova hauria de resoldre, els tres representants van estar d'acord amb la necessitat d'augmentar el calat del port, reduir les accions incíviques, resoldre la protecció dels temporals de sud que van a més degut al canvi climàtic. En línies generals també els tres actors han valorat positivament la gestió de Ports de la Generalitat, la bona sintonia amb l'Ajuntament i que la ciutat cada cop mira més al mar, en definitiva que la integració del Port a la ciutat és cada cop major, sobretot amb les darreres actuacions a la rambla del Port i al Trajo de Garbí.

Seguit d'aquesta informació teniu l'enllaç del programa al complert.

 

Enllaços

Programa Debat a bat Canal Blau TV

Visitar enlace