Noticias

La 44 edició de la Regata Columbretes – Gran Premi Aedas Homes, malgrat el vent i les onades

club

La 44a edició de la Regata Columbretes – Gran Premi Aedas Homes que ha organitzat el Club Nàutic Vilanova en principi estava prevista de disputar-se el cap de setmana del 9 i 10 de març, però es va haver d’ajornar pel fort vent i onatge que afectava la costa catalana. Aquest cap de setmana del 16 i 17 les condicions meteorològiques han sigut totalment al contrari.

La regata com és habitual proposava dos possibles recorreguts: Recorregut llarg (69 Vilanova - Plataforma Casablanca – Vilanova, una prova puntuable pel Campionat Catalunya de Creuers d’Altura, Solitaris i A2 i un recorregut curt (30 mn), Vilanova – Torredembarra – Vilanova, puntuable pel Circuit Català de Regates Costaneres.

Aquesta és la regata insígnia del Club Nàutic Vilanova. En els seus orígens el recorregut arribava fins a les illes Columbretes, que es troben a 49 milles de la costa d'Oropesa del Mar. El llarg trajecte de navegació, uns tres dies, depenent del vent, va fer que de mica en mica anés caient la participació.

Un trajecte de tantes hores, si a més el vent cau, pot ser un calvari tediós pels navegants. El Club Nàutic Vilanova va decidir mantenir el nom de Columbretes, perquè aquesta competició es va constituir a l'entitat com la més significativa, però reduint el recorregut, fins a la plataforma petroliera Casablanca, prop de Tarragona.

En aquesta ocasió la participació va arribar a una setantena embarcacions, però a causa de l’ajornament va participació va decaure. Les males previsions que indicaven manca de vent també van fer reduir els participants. Així i tot una seixantena de participants van prendre part de la sortida amb un vent suau que es va anar reduint fins a deixar la flota de Promoció del recorregut curt amb un vent molt suau. Al llarg de la nit tots els participants de la regata curta es van anar retirant. Afegit a la manca de vent la forta boira que es va originar a Torredembarra i va arribar a Vilanova va culminar l’abandó de la flota.

Pels participants de la regata llarga, van sortir amb bones condicions de vent, però va anar decaient. No va ser fins a les dues de la matinada que van disposar de 10 nusos amb els quals van poder arribar al Port de Vilanova i la Geltrú.

El lliurament de premis ha tingut lloc aquest diumenge, amb la presència d’ Anna Ribera, regidora de Projecció de Ciutat; Promoció Econòmica i Capitalitat; Empresa i Economia Social, Joan Balaguer, representant de la Federació Catalana de Vela i Amadeu Oliva, comodor del Club Nàutic Vilanova i vocal de la junta de la Federació. Cal agrair el suport d’Aedas Homes, patrocinador oficial de la Regata Columbretes i la col·laboració de UK Sail Makers, Natur Petra i Caves Rovellats.Les classificacions de la Regata Llarga són:

Classe Altura
1a Classificat: Menut II, Reial Club Marítim Barcelona
2a Classificat: Inari, Club Nàutic Vilanova
3a Classificat: Nirvana III, Club Nàutic Vilanova
Classe A2
1a Classificat: Diabòlic.
2a Classificat: Salao Tu, del Club Nàutic Salou
Classe Solitaris
1a Classificat: Fol a Volie, del Reial Club Nàutic de Tarragona
2a Classificat: Baldufa Tres, Reial Club Marítim Barcelona.

3a Classificat: Pupule, Club Nàutic Vilanova

 

Enlaces

Galeria de Fotos de la 44 Edició de la Regata Columbretes Aedas Homes

Visitar enlace

Resultats Regata Columbretes Gran Premi Aedas Homes

Visitar enlace