Noticias

El IA Orana del Club Nàutic Vilanova puja al podi a la Mare Nostrum

El Ia Orana, representant al Club Nàutic Vilanova, ha assolit la tercera posició en A2 en la XXXII edició de la regata Mare Nostrum celebrada els dies 26 al 29 d'agost. Després d'una excel·lent sortida posicionant-se primers, el Ia Orana va fer una bona primera mànega sent el quart veler de totes les categories en arribar al primer punt de control de l'Illa de l'Aire (Menorca).

A partir d'aquí i fins a l'Illa de Cabrera les condicions van canviar radicalment amb vents de proa de fins a 22 kts. amb fort onatge que va provocar el trencament de l'únic floc que duien a bord, obligant a improvisar solucions per a poder continuar. Aquest fet va fer que el Ia Orana no pogués seguir el ritme de la flota i que quedés despenjat.

Després, una dura encalmada durant 12 hores seguida d'una forta llevantada amb puntes de 25 nusos va provocar altres trencaments. Llavors, el cansament va fer prendre decisions conservadores per poder continuar i arribar a Formentera sense més incidents. De tot plegat, el Ia Orana se situava en la vuitena posició de totes les categories en el segon punt de control de La Mola (Formentera).

A la pujada des d'Eivissa els vents van tornar a ser favorables per poder hissar gènova i espi, fent una darrera màniga molt ràpida i retallant distància al grup més avançat. Per últim van haver de fer front a una nova encalmada a 2 Mn. de l'arribada.

El Ia Orana entrava finalment en la setena posició de tota la flota (tercer sobre quatre velers en la categoria A2) després d'unes 84 h de regata.

El premi: un merescut i treballat tercer lloc que els fa mantenir al capdavant del Campionat de Catalunya d'alçada en A2. Encara queden tres regates en les quals els descartes també jugaran un paper important per resoldre el campionat.