Conveni Institut Baix-a-Mar

L’Institut Baix a mar i el Club Nàutic Vilanova han signat un conveni de col·laboració per organitzar un programa d’activitats nàutiques que té per objectiu donar a conèixer l’esport de la vela a l’alumnat. Diverses han estat les motivacions que han animat a tirar endavant aquesta iniciativa, pionera a nivell de la ciutat de Vilanova i la Geltrú: la tradició marinera i nàutica de la ciutat, la proximitat al Port i a la platja del nostre centre, l’interès i col·laboració que ha mostrat el Club Nàutic Vilanova i la gran acceptació que dels alumnes han demostrat al realitzar activitats relacionades el curs 2016/2017. 

Aquest conveni permetrà que a partir del curs 2017-2018 tots els nois i noies d’ESO del centre participin en diverses sessions teòrico-pràctiques que es desenvoluparan en les instal·lacions del Club Nàutic Vilanova i en les del Port de Vilanova i la Geltrú. Durant la realització de les activitats els alumnes estaran acompanyats pels instructors i monitors de l’activitat i pel professorat d’educació física de l’institut.

 D’aquesta manera, gràcies a aquesta col·laboració, els alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO de l’institut vilanoví navegaran a l’Escola de Vela del Club Nàutic Vilanova durant l’horari lectiu com a assignatura d’educació física. El conveni preveu repartir l’activitat en dos trimestres: de setembre a novembre i d’abril a juny.

Un altre dels objectius d’aquest conveni entre l’IES Baix a Mar i el CNV és la possible formació de nous navegants o tècnics de vela. S’ha volgut que el projecte vagi més enllà de l’oci i serveixi perquè l’alumne, al llarg de la seva formació, pugui conèixer aquest esport i en el moment de finalitzar l’últim curs d’ESO pugui arribar a formar-se com a tècnic en vela i obtenir una sortida laboral.