Notícies

Se suspèn el XX Campionat de Curricà de Costa

24 de setembre de 2021 Activitats en el club

El Club Nàutic Vilanova va rebre ahir a darrera hora un comunicat de la Secretaria General de l’Esport en relació a la realització XX Campionat de Catalunya de Curricà de Costa organitzat pel Club Nàutic de Vilanova, conjuntament amb la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting, els propers 24 i 25 de setembre. Aquest correu fa referència a un escrit, que adjuntem, en el qual el Director del Consell Català de l’Esport va fer arribar a les societats i clubs de pesca esportiva, informant que en no donar-se les circumstancies requerides enguany no s’ha pogut autoritzar cap competició esportiva de pesca marítima de superfície a Catalunya.

Aquestes circumstàncies són totalment alienes al Club Nàutic Vilanova i fan referència a que la Direcció General de Pesca i Afers Marítims ha informat a la Secretaria General de l’Esport que segueix sense disposar de la declaració de les captures corresponents als darrers concursos de pesca marítima recreativa de superfície autoritzats. Aquest fet i en compliment del criteri dictat per l’assessoria jurídica del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, va motivar que l’any

2018, 2019 i 2020 no es pogués autoritzar cap concurs de pesca marítima recreativa de superfície a Catalunya; ja que aquestes dades són imprescindibles per conèixer l’estat del recurs i per a poder establir aquelles limitacions espacials o temporals necessàries per poder procedir amb les autoritzacions.

D’altra banda, l’any 2021, la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting no ha presentat la sol·licitud d’autorització de cap tipus de concurs de pesca recreativa de superfície.

Amb aquestes circumstàncies, repetim que totalment alienes i desconegudes pel Club Nàutic Vilanova, aquesta entitat es veu obligada a suspendre la convocatòria del XX Campionat de Catalunya de Curricà de Costa.

Lamentem haver d’informar d’aquesta mesura amb tan poc marge. Preguem disculpeu les molèsties que aquesta decisió us hagi pogut ocasionar. Esperem que la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting respongui als requeriments esmentats i es pugui normalitzar ben aviat la situació i reprendre el més aviat possibles les competicions.

Documents relacionats

Carta de la Secretaria General de l'Esport

descargar (196,41 Kb)